Бедствено положение в Стрелча, градът остана без питейна вода

Бедствено положение е обявено в Стрелча, градът остана без питейна вода. Разрушени са подпорни стени и част от водопровода, резервоарите замърсени с тиня

Кметът Стойно Чачов е издал заповед за обявяване на бедствено положение от днес до 17 юни, съобщи videlinabg.com

Усложнената метеорологична обстановка е довела до сериозно компрометиране на вододайната зона на гр. Стрелча и необходимостта от предприемане на спешни и неотложни аварийно-възстановителни дейности за предотвратяване на последствията, водещи до увреждане на здравето на хората и значителни щети на имуществото, се посочва в заповедта на кмета.

Запасите от вода в резервоарите на града се изчерпани и замърсени с тиня, разрушение са подпорни стени и оголени тръби реката е заляла и затлачила с тиня, пясък, чакъл и дървета водовземните съоръжения. 

Възложени са спешни и неотложни аварийно-възстановителни работи по почистване на всички засегнати съоръжения, отпушване на затлачените тръби и временно укрепване на оголените по довеждащия водопровод тръби. 

Лицензирана фирма пък трябва да изготви проект за възстановяване на ВиК съоръженията, осигуряващи питейно-битовите нужди на населението на Стрелча. 

Междувременно ще бъдат осигурени водоноски с вода за нуждите на жителите на града. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини