Националите имат шанс за Евро 2020

Звучи като виц, но футболните ни национали имат голям шанс да попаднат на Евро 2020 въпреки слабите си резултати в квалификациите до този момент и особено загубата от Косово в София с 2:3.

Заслугата за това е на новия регламент, който взима под внимание и резултатите от турнира Лига на нациите, както и от изненадващо доброто представяне на Финландия до момента.

Тему Пуки и неговите съотборници взеха две победи през изминалата седмица и дръпнаха с 5 точки на преките конкуренти за второто място Босна и Херцеговина и Гърция, които загубиха в последния кръг съответно от Италия и Армения.

Ако Финландия се класира на Евро 2020 през квалификациите, то това ще изпрати България на баражите през март 2020, тъй като сме първи в листата на чакащите на база класирането в Лигата на нациите.

Това ще стане факт дори и отборът ни да не спечели нито един мач до края. В баражите съперниците също са почти ясни, освен като не се получат някакви изненади наесен.

България вероятно ще се изправи срещу Шотландия в Глазгоу (в един мач), а победителят от двойката ще играе с Норвегия или Сърбия в директен двубой за място на Евро 2020, който отново ще е в един мач, но с домакинство по жребий.

Източник: offnews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини