Млад виртуоз с класически концерт на орган в Смолян за празника на града

 Под егидата на областния управител на област Смолян Недялко Славов и кмета на община Смолян Николай Мелемов, на 7 юни 2019 година от 18:00 часа в атриума на Областна администрация Смолян ще бъде представена Класическа музика за орган в изпълнение на Петър Христов Стойков.

      В програмата са включени произведения на Йохан Себастиан Бах, Джироламо Фрескобалди, Дитрих Букстехуде, Феликс Менделсон-Бартолди.

      Петър Христов Стойков e роден в Пловдив през 1987 г. Възпитаник е на Музикално училище „Добрин Петков“ със специалност „Пиано“. Завършил е „Композиция“ при Велислав Заимов, учил е орган при Стефан Далчев, Десислава Иванова, Велин Илиев и др., както и е посещавал Майсторски клас по орган при Карен де Пастел, Австрия. Петър Стойков е изучавал „Орган“ в консерваторията „Джузепе Тартини“ в Триест, Италия. В момента защитава докторска дисертация по „Полифония“ в областта на музикалните строеве и темперациите.

      Проявата е част от Културната програма на Областна администрация Смолян и част от празничната програма за Oбединението на град Смолян.

      Входът за концерта е свободен! Областният управител и кметът на община Смолян канят всички любители на класическата музика да се насладят на изпълненията на орган от талантливия Петър Стойков.

СмолянБгвести

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини