Повдигнаха обвинение на мъж, проникнал в профила на жена във Фейсбук и я изнудвал за голи снимки

Окръжна прокуратура в Благоевград повдигна обвинение на 26-годишен мъж с инициали А.Б. за проникване в чужд профил във Фейсбук, отправяне на заплахи и държане на порнографски материали с непълнолетни.

Обвиняемият, който живее със съпругата си и детето им в Кресна, имал лаптоп, през който влизал в чужди профили в социалните мрежи и електронните пощи.

През 2013 г. А.Б. започнал периодично да сваля от различни сайтове порнографски материали. Към 13 март миналата година на лаптопа си той вече имал 21 компютърни файла с такова съдържание с непълнолетни.

Обвиняемият постоянно разглеждал профили на момичета и жени във Фейсбук, а след като успеел да проникне в тях, записвал техните снимки и видеофайлове на компютъра си.

През декември 2017 г. мъжът открил профила на 23-годишна жена от Благоевград, успял да го "хакне" и променил, пренесъл и изтрил компютърни данни от него. След това сменил паролата за достъп, променил имейл адреса на профила, изтрил телефонния номер на жената от профила й и пренесъл данни за избраните й приятели.

Получавайки пълен достъп, обвиняемият се сдобил с голи снимки на жената. Това го мотивирало да опита да я принуди да му изпрати още такива. В рамките на три дни той изпратил на електронната поща на жената четиринадесет съобщения, в които я заплашвал, че ако не му изпрати голи снимки, няма да върне достъпа до профила й и ще публикува всички нейни компрометиращи снимки в публичното пространство.

Младата жена обаче подала сигнал в полицията. След това А.Б. е бил привлечен като обвиняем и спрямо него е започнало наказателно производство. Предстои то да продължи в съда.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини