Дълбок извор става столица на фолклора на 21 и 22 юни

XIX творческа среща на оркестрите за тракийска народна музика  тази година ще се проведе на 21 и 22 юни. Дълбок извор отново ще се превърне в столица на фолклора и ще започне да тупти в неравноделни ритми.

Кметството и читалище „Пробуда“ на село Дълбок извор канят приятелите на българските ритми, за да се насладят заедно на едни от най-популярните и обичани оркестри не само в Тракия, но и България. Програмите в двата дни ще бъдат открити от танцови клубове. На 21 юни ще играе Фолклорния клуб за народни танци „Евридика“ с ръководител Донка Тодорова, а на 22 юни ще гостуват танцьорите от пловдивския клуб „Мегдана“ водени от Владимир Иванов.

В програмата на празника има общо 8 оркестъра. В първия ден ударното откриване е поверено на Конушенски народен оркестър. Следват оркестрите „Траки“ - Пловдив, „Колорит“ - Хасково и „Бисер“ - Котел.

През втория ден ще свирят оркестър „Стара Загора“, „Орион бенд“ - Хасково и „Млади тракийци“ от гр. Раковски. Финалът ще бъде поставен от любимата „Фолк Палитра“ и Петър Войников.

Организаторите се надяват да се получи хубав празник, с много веселие и хора̀.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    В тази община освен да се играят хора друго няма.. Не си виждат мръсотията, дупките, тъпите управници, а тръгнали хора да играят.. Много прости хора еййй.. толкова тъпи, та чак вдлъбнати
  • 2
    1.
    1.2.3.4.5.6.7.8.9..........
    8 -2
    01:14, 15 юни 2019
    Забранявам на Ангел Папазов да посещава събора в Дълбок извор. Писна ни от мръсници.
  • 3
    Ве
    ВЕТЕРАН.
    3 -1
    11:31, 15 юни 2019
    Стига те бе това е традиция тук сме столицата на тракийската музика нека хората се повеселят малко веселия има в това време едно време всяка неделя хрипкахте ася ние само лятото по те събори срама нямате ко общо има това с дупките тва е съвсем друго нещо такива дни удължават живота на хората като се веселят тука в наща община трябва на всеки 2 седмици да има музика от тук са проходили те оркестри.
  • 4
    11
    111
    0 0
    14:56, 19 юни 2019
    Сега и сватбите забраниха - срамота.
Последни новини