Мъж откри играчка от детството си - невзривена стара граната на покрива на плевнята си

56-годишен мъж намери вчера сутринта на покрива на старата плевня в бащиния си дом в село Горски извор една от любимите играчки в детството си-невзривена стара граната.Според специалистите, боеприпасът е от Втората световна война. 

В имота в нова постройка сега живеела майка му. Синът й пък от години бил на гурбет в Испания. Това лято се върнал, за да стегне наследствения имот. Именно докато подготвял плевнята за реновирането се натъкнал на находката. Когато попаднал на гранатата хем се притеснил, но се и зарадвал, защото тя му донесла стари спомени и го върнала в детството му. Граната била в дома им от както се помнел, като малък често си играел с нея, а баща му все му се карал за това. Преди около 30 години обаче я загубила от поглед и сега нямал ни най-малка представа как тя се е оказала под покривната конструкция, разказал на кмета на селото Янко Янев. Когато граната е открита селският управник бил по работа в Димитровград. Съселянинът му се обадил първо на него за находката, като намекнал и че има намерение да я задържи. Янев обаче го посъветвал да не пипа нищо и да се обади да 112.

В крайна сметка сигналът е подаден в полицейското управление в Димитровград в 10 часа в четвъртък. Незабавно към мястото са изпратени полицаи, които са отцепили района до пристигане на служители от военно формирование от Хасково. Гранатата е обезвредена на полигона край с.Добрич.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    00
    001
    18 0
    16:54, 14 юни 2019
    Хайде пък да не си е играл с нея в детството си!!!!!!Баща му му се карал но той си играел!!!!Приказки от хиляда и една нощ!!!!!Кой нормален родител просто ще му се скара а ням да я вземе от ръцете му!!!!!!
  • 2
    Ха
    Ханко Брат
    13 0
    00:24, 15 юни 2019
    Не, не може да е истина.Ако е истина то проф.Христов бърка с процента на дебилите в България.Повече от 80% са явно.
  • 3
    Ко
    Кобра
    9 0
    01:08, 15 юни 2019
    Дайте му една празна граната на човека да продължи да й се радва и да му напомня за детството.
  • 4
    85
    85760798
    9 -1
    04:41, 15 юни 2019
    Да беше я хвурлил в Кметството - един ********* по-малко :)))
Последни новини