25 изявени таланти се включиха в конкурса „Малкият Орфей”в Кърджали

    25 изявени таланти се включиха в музикалният конкурс „Малкият Орфей” в Кърджали. Той се провежда за втора поредна година и е част от културният календар на Община Кърджали. На него си дават среща певци от 6 до 18 години , изпълняващи български и турски народни песни. Те са разделени в три категории.

     Инициативата за конкурса е на Община Кърджали и Народно читалище „Петър Мирчев 1954”. Организатор е изявеният деятел на културата Пенка Нешева, подпомогната от секретаря на читалището Недялка Шукерска..

     За Кърджали бг вести Пенка Нешева съобщи, че освен от града в конкурса са се включили деца от Жинзифово и Широко поле. От далечното Дрангово също са изявили желание да участват.

      Конкурсът , който се провежда в Градската градина , бе открит от председателят на НЧ”Петър Мирчев 1954” Катя Маркова. Тя изказа благодарност на Пенка Нешева за инициативата. Напомни, че тази година читалището чества 65 годишен юбилей. Пожела на младите таланти да вървят със сигурни стъпки по дългия път на изкуството.

      Приветствие от свое име и от името на кмета на Община Кърджали инж.Хасан Азис поднесе зам.-кметът Веселина Тихомирова. Тя пожела успех на участниците от името на градоначалника и подчерта, че броят на малките таланти се увеличава. Гордеем се с нашите деца, които ни носят златни медали от национални конкурси,  отбеляза Веселина Тихомирова.

     Конферансие бе чаровната Едже,а първи на сцената пя петгодишният Теодор Василев.

       Община Кърджали осигури награди за участниците в конкурса. Те бяха зарадвани с книжки с български фолклор и приказки.

      Изпълненията на малките таланти доставиха наслада на ценителите на детското изкуство и на техните родители.

    Георги Кулов

    Източник: Kardjali.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини