NYT: САЩ увеличават онлайн атаките към руската електропреносна мрежа

Съединените щати увеличават онлайн атаките към руската електропреносна мрежа, като предупреждение към президента Владимир Путин и за да демонстрират как администрацията на Тръмп използва новите власти, за да разположат по-агресивни киберинструменти. Това пише "Ню Йорк таймс" в събота, като цитира настоящи и бивши неназовани американски правителствени служители. 

В интервюта през последните три месеца те описват недекларираното досега разгръщане на американски компютърен код в руската мрежа и други цели като класифициран партньор на по-публично обсъжданите действия срещу дезинформационните и хакерските поделения на Москва по време на междинните избори за Конгреса през 2018 г.

Кремъл коментира, че информацията на NYT показва, че на теория кибервойна е възможна.  Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков коментира: "...Без съмнение тази информация показва хипотетична възможност... всички признаци за кибервойна и военни кибердействия срещу Руската федерация."

Песков заяви, че неназовани стратегически части на руската икономика множество пъти са претърпявали чуждестранни кибератаки в миналото и че руските власти непрекъснато работели, за да се опитат да предпазят икономиката и онова, което той нарече чувствителни части за нейната сигурност.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини