Обединен Смолян днес отбелязва 59 години. Честит празник!

Поздравление от областния управител на Смолян Недялко Славов за празника на Обединен Смолян

Днес отбелязваме 59 години от издаването на Указа за обединението на селищата Смолян, Райково и Устово. 18 юни 1960 година е съдбовна дата за града и последващото развитие на обединен Смолян е поредният пример от нашата история, че „Съединението прави силата“ е фраза, носеща дълбок смисъл, изразяваща просперитет.

И днес, насочвайки усилията си в една посока, загърбвайки различията помежду си, ние можем да постигаме успехи в делата си. Смолян и регионът ни разполагат със своя потенциал – красива природа, трудолюбиви и добри хора, качествено образование, богата култура и фолклор, обновена инфраструктура и достъпна градска среда. От всички нас зависи доколко ще съумеем да използваме тези ресурси за развитие на местната икономика, постигане на по-висок стандарт на живот, осигуряване на по-добра среда за развитие на младите хора, за да остават, да се реализират и създават семейства в родните си места.

Нека тези каузи ни водят към разумни решения и бъдат повод за сътрудничество в реализиране на обществено-значимите ни цели! Пожелавам ви здраве и благоденствие, щастлив и пълноценен живот в родния Смолян!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини