БЧК с лятна занималня в парк "Простор"

В парк „Простор“ пред емблематичната за кърджалийци „Гаричка“  се проведе второто обучение от Лятната занималня  по първа помощ за родители, организирани от ОС на БЧК- Кърджали.

Катерина Дикмева – инициатор на проявите и обучен доброволец на БМЧК запозна присъстващите майки със спецификата на първата помощ при деца и задължителното съдържание на домашната аптечка.

Членовете на УЕПП при ЕГ „Христо Ботев“, класирали се преди дни на престижното второ място в 30-тото Националното състезание,  направиха демонстрации и показаха на децата как да се предпазват от наранявания и да помагат при подреждането на аптечката.

Обучителните модули са дванадесет на брой с едночасова продължителност. Те са подходящи за всеки родител ( майка или баща), бременни жени, детегледачки и учители, които работят ежедневно с деца, както и за всеки, който иска да научи нещо ново и полезно.

Обученията се провеждат безплатно всеки понеделник от 17,30 часа  на посоченото място и в тях могат да се включат всички желаещи да получат знания и увереност при техниките за справяне със спешни състояния при деца.

Това съобщиха от ръководството на ОС на БЧК-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини