Полицай загина при катастрофа с мотор, водачката на колата избяга

28-годишен е полицаят, който снощи загина при тежка катастрофа с лек автомобил БМВ в пернишкия кв. "Мошино", съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Спътничката му - 19-годишно момиче, е настанена в болница с множество фрактури, но няма опасност за живота й. 

Сигналът за катастрофата, която е станала на ул. "Юрий Гагарин", е подаден около 21,23 ч. Полицаят се е движел с мотор "Сузуки" по улицата от центъра към кв. "Изток", а 43-годишната шофьорка на БМВ-то е излизала от близка бензиностанция с намерение да се включи в главния път.

Последвал сблъсък, като мотористът е загинал на място. Водачката на лекия автомобил пък е избягала от местопроизшествието и около 1,15 ч. се е явила във Второ РУ, след което била задържана за 24 ч. с полицейска мярка.

Трупът на загиналия е закаран в Съдебна медицина - Перник за аутопсия. Образувано е следствено дело и действията по разследването продължават. По неофициална информация, най-вероятно шофьорката на лекия автомобил е отнела предимството на моториста, който се е движел по главния път. 

4 души са загинали, а 29 са пострадали при катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Общо в страната са станали 23 пътнотранспортни произшествия. В София са регистрирани 29 леки и 2 тежки катастрофи, при които са пострадали 5 души.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини