Възстановяват ДНА в Смолян, връщат сградата към активен живот с подкрепа на военното министерство

Областната управа е поискала от Министерството на отбраната и командването съдействие за възстановяване на Дома на народната армия в Смолян. Това съобщи зам. -областният управител на Смолян Адриан Петров и допълни, че искането е срещнало разбиране и ангажимент за подкрепа.

„Има една прекрасна сграда с киносалон, ресторант и хотел и други помещения, която преди години е кипял живот, а сега е затворена и неизползваема“, коментира Петров.

Началникът на отбраната ген. Андрей Боцев също коментира ползата от подобна инициатива като даде пример ДНА в Гоце Делчев. По думите му там няма военно формирование, но базата генерира добри приходи. Ген. Боцев допълни, че и тук в Смолян, където е разположен 101 Алпийски полк, военните да имат своя база, децата им да имат място за занимания, творческа и извънкласна дейност по интереси, както и самите военнослужещи.

Хотелската база, освен от цивилни, на преференциални цени може да се ползва и от военни, които идват в Смолян. Всичко сочи, че ДНА трябва да се възстанови и имаме уверението на министъра на отбраната, че въпросът, поставен от областната управа ще се разгледа в най-скоро време.

Днес Смолян беше домакин на националната кампанията „Стани войник“, на която бяха демонстрирани оръжие, военни машини и оборудване на различните видове въоръжени сили по море, въздух и суша. Целта на кампанията е да се популяризира професионалната военна служба и да се привлекат млади хора към нея.

Щиляна Чакърова

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини