Младежи от Хасково и Кърджали в поход срещу дрогата

    Младежи от Хасково и Кърджали се включиха в поход с елементи на ориентиране в парк "Кенана".

    Преди началото на похода младежите получиха инструктаж от ръководителя Стефан Аврамов, който е зам.-председател на хасковското туристическо дружество "Аида". Той им раздаде карти с маршрута и им даде указания. Обясни им, че в много от случаите съвременните мобилни телефони помагат за ориентиране, но не рядко се случва да подвеждат. По-късно ги запозна с начина на ориентиране, също с флората и фауната в "Кенана". Познанията за ориентиране ще бъдат полезни за младежите и при излети в планината, която крие рискове, каза Аврамов.

    Така добровлците от Превантивно-информационните центрове в Хасково и Кърджали стартираха похода с обща дистанция от около 5 км. Стартът бе даден от арката в хасковския парк. Групата трябва да достигне до езерото, ориентирайки се с компас и карти като младежите имаха за задача да търсят контролни знаци, след което да се върнат обратно.

    Инициативата за похода е на Превантивно-информационен център по наркотични вещества към Младежки център – Хасково и е част от програмата на общинската администрация "Хасково срещу дрогата 2019".

    Идеята на спортното събитие е младежите да преоткрият спорта като здраве и алтернатива на зависимостите и рисковото поведение, както и за оползотворяване на свободното време, обясни Цветелина Георгиева - председател на Общинския съвет по наркотични вещества.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ке
      Кенански турст
      1 0
      23:56, 27 юни 2019
      Флората на Кенана е пълна със саморасъл канабис и мак! А фауната гъмжи от кърлежи, капуши и змии!
    Последни новини