ПМГ „Иван Вазов“ с плакета на програмата „Училище посланик на Европейския парламент“

Изображение 1 от 3

    ПМГ „Иван Вазов“ бе удостоена с плакета на програмата „Училище посланик на Европейския парламент“ на заключителна церемония в Дома на Европа, гр. София, проведена на 28 юни. На церемонията са били връчени и сертификатите на старши и младши посланиците на Европейския парламент в гимназията.

    Програмата за училища посланици на ЕП се стреми да разясни на младежите в горния курс на обучение техните права като европейски граждани, да ги запознае с работата на техните представители в ЕП, както и да им покаже как те самите биха могли да оказват влияние върху политическия и демократичен живот в Европейския съюз.

    През последната учебна година 18 ученици и преподавателите Ангел Кайряков и Тодор Тодоров от ПМГ „Иван Вазов“ организираха или се включиха в поредица от дейности, популяризиращи европейските институции и ценности. Те се включиха активно и в гражданската кампания „Този път ще гласувам“, учредена за провелите се през месец май евроизбори.

    40 училища от цяла България участваха в програмата на ЕП през настоящата година. За добрата работа и изключителната активност на представителите на ПМГ „Иван Вазов“, Бюрото на ЕП в България ще предостави възможност на един от старши посланиците да посети специализиран учителски семинар в Брюксел, за да сподели опит със свои колеги от цяла Европа.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини