България или Турция: днес очакваме решението на Фолксваген

В България или в Турция? Днес се провежда заседание на Управителния съвет на Фолксваген, на което се очаква да бъде взето решение къде ще се изгражда новият завод на концерна. Ето какво каза за DW говорителка на Фолксваген:

„Все още е в ход процес с отворен край. През последните месеци проверихме различни възможности за мястото, където ще бъде изграден нашият нов завод. Има и тесен подбор на кандидати. След проучвателната фаза идва ред на фазата на преговорите с тези кандидати. Ще оповестим решението, когато му дойде времето".

Преди две седмици германският "Ханделсблат" написа, че новият завод на Фолксваген най-вероятно ще е в Турция. Предварителното решение вече било взето, а водеща роля играел фактът, че правителството в Анкара очевидно е готово да се включи във финансирането с няколкостотин милиона. "С подобни примамливи предложения Турция може лесно да контрира офертите от България", коментира "Ханделсблат".

В същото време сайтът finanzen.net написа, че България продължава да води пред Турция в надпреварата за инвестицията на Фолксваген: "На първо място в списъка с фаворитите стои България, следвана от Турция". Вече текат интензивни разговори за покупката на терен в близост до София, написа още изданието.

Източник: http://www.dw.com/bg/

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини