VW Type 2 е е-версия от бъдещето на микробуса-икона

Немският автомобилен гигант VW разкри концептуална електрическа версия на своя легендарен микробус Type 2, за да отпразнува 20 години от своята Лаборатория за електронни разработки в Калифорния.

Освен това VW ще преименува лабораторията, която вече ще се казва Център за иновация и инженерна дейност. Той ще стане най-големия център на VW за автомобилни разработки извън Германия. През него ще минават плановете на компанията за по-сериозно присъствие в Северна Америка.

Самият VW Type 2 представлява електрическа версия на автоиконата с 11 прозореца от далечната 1962 г. За съжаление, тъй като микробусът е само мостра, батерията е едва 10 kWh, което му дава много ограничен пробег. Електрическият мотор произвежда 120 конски сили, а окачванетго е изработено с Porsche и позволява височината на VW Type 2 да се регулира посредством софтуерно решение.

Микробусът има биометрична система за лицево разпознаване, за да идентифицира и помага на водача и пътниците. Широкоъгълна 720р камера захранва колата с информация за ставащото около нея. Вътре са вградени три микрофона, които приемат гласови команди, а панелът за управление има холографски дисплей, който предлага триизмерни изображения без нуждата от очила.

Превозното средство ще бъде изложено в Силициевата долина заедно с други минали прототипи и исторически модели.

Източник: hicomm.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини