Хасковлии искат да дадат мнение как да изглежда парка зад ДНА

    Хасковлии искат да дадат мнение как да изглежда парка зад ДНА. В анкетата на Haskovo.net близо 70 % от хората смятат, че това трябва да е така.

    На въпроса: „Трябва ли да има конкурс за проекта за парка зад ДНА и сградата в него или да остане обществената поръчка?” отговориха  общо 336 души. От тях 235 или 69.9 % смятат, че трябва да има конкурс, за да могат хората да кажат как искат да изглежда бъдещото парково пространство в центъра на града. На въпроса отговор „Не е мой проблем, специалистите да решават“, дават 50 души или 14.9 % от участвалите в допитването. Обществената поръчка да остане, за да не се бавят сроковете подкрепят 51 от далите мнението си, което е 15.2 от всички участвали в анкетата.

    Тя не е с представителна цел, но дава визия за общата нагласа на хората по темата. А тя предизвика много дебати през месеца, тъй като от общината обявиха обществена поръчка за инженеринг. Това обаче не се хареса на архитектите и те написаха протестно писмо. Според тях трябва да има конкурс за идеен проект, който ще даде повече възможности за избор на визията на бъдещото парково пространство и сградата в него. Прогнозната стойност на поръчката без ДДС е 8,3 млн. лева.

    Парите ще бъдат поети от държавния бюджет, посочи градоначалникът, кога обаче не е ясно. Кметът е категоричен, че вече има провален конкурс за терена и то точно от гилдията на архитектите, така че този път няма да се бавят с дълги срокове, което ще се случи ако има конкурс.

    Добри Беливанов обаче обеща, че все пак ще се даде възможност на хората от града да кажат мнението си за това как да изглежда парка зад ДНА.

    Теренът беше прехвърлен от МО на община Хасково, заедно с летището в Узунджово безвъзмездно.

    Документи по обществената поръчка от строителните фирми се подават в крайния срок 25-ти юли.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (16)

    • 1
      Ни
      Николай авто борса Никием
      9 -12
      14:22, 21 юли 2019
      Продайте местона като го разделите на парцели по 1декър паркове в пълно ще стане ебалник за ромите място за размножаване местиха че са малко и махлата е на близо ще са щенят като котета
    • 2
      Ар
      Архитекта
      14 -7
      14:30, 21 юли 2019
      "Кмета е категоричен, че имало провален конкурс и то точно от гилдията на архитектите." По голяма лъжа НЯМА.... Ало господин кмете намерете си юристи, за да не се провалят поръчките ви. Една поръчка не можете да направите за смях сте.
    • 3
      Ей
      ей тъй!
      19 -1
      14:57, 21 юли 2019
      Хайде да не преекспонираме темата! Защо Градската градина се реконструира без конкурс? Защо благоустрояването на центъра на града се проектира без конкурс? Защо от началото на „демокрацията“ та досега нямаше нито един конкурс за проектиране, а сега видите ли, едно пустеещо място с една „усвоена“ от махалата изоставена казарма се превърнаха в най-значимите обекти в града?
      Идейният проект без проблеми може да бъде подложен на обществено обсъждане, но бас държа, че на него ще се явят няколко журналисти и няколко пенсионера. Иначе, по форумите сме много дейни!
      • Ар
        Архитекта
        7 -1
        16:16, 21 юли 2019
        Всички тези обекти, без да се дава и 1 лев повече щяха да са значително по добре направени, ако бяха с конкурс.
    • 4
      Еж
      ЕЖКО- БЕЖКО
      15 -1
      17:50, 21 юли 2019
      ПАРКИНГ направете така мястото ще е чисто и ******ите няма какво да крадът
    • 5
      Ра
      ракиджия, но от казана
      15 -2
      18:25, 21 юли 2019
      Няма нужда от скъпи конкурси, луксозни проекти и струващи майка си и баща си изпълнения. Най добре е да се бодне до паметника сред треволяците една табела с надпис : "Тук няма нищо, защото кмет беше Добри Беливанов!"
    • 6
      До
      ДО РАКИДЖИЯТА
      15 0
      19:47, 21 юли 2019
      Защо само беливанов,и обшинските съветници,защото в новите листи ще бъдат пак същите ,хората от земеделието,от нои,наследници на дядовци и баби.
    • 7
      Вс
      Всевишния Кенанец
      3 0
      08:47, 22 юли 2019
      Задължително трябва да има конкурс и обществено обсъждане...дори всеки лично да представи проекта и концепцията си....и да се получи един съвременен парк за отдих и развлечения. А това той да бъде опазен от близостта на ромите не е толкова трудно....Защото сегашното положение е "градска джунгла". Беливанов вече е стегнал багажа в Общината, дано този след него е по-далновиден и с мисъл за града да седне на неговото място. А не поредните реваншисти и комплексари
    • 8
      Фу
      футболиста
      1 -1
      09:27, 22 юли 2019
      искаме закрито игрище за футбол!!!
    • 9
      Гр
      Гражданин
      4 0
      09:45, 22 юли 2019
      Като се има предвид районът в който се намира парка каквото и да се направи ще бъде съсипано ( изпочупено, отрупано с боклуци...) както и много други сгради и места в нашият "чуден" град. Най-добре да си остане така и единствена инвестиция да е поддръжка като зелена площ косене на трева и рязане на храсти, поне да няма какво да се краде и чупи от нашите "мили съграждани" от кв."Република". Всичко останало което е замислено е просто едно пране на пари, лични облаги и прах в очите на гражданите.
    • 10
      Ти
      Ти да видиш
      5 0
      09:51, 22 юли 2019
      Абе айде стига сте замаявали хората, все едно нещо зависи от нас. Конкурси, обществени поръчки дрън дрън.... пак ще го дадете на някой ваш човек да му платим гражданите на човечеца вилата и почивката пък хората кучета ги яли... Я направо го дайте на тая с европроектите около блоковете, че вече и без това има опит в проектите хахахахахах... да осере и там нещата и всичко е точно .....
    • 11
      Ха
      Хасковлия
      3 0
      10:03, 22 юли 2019
      Това беше една прекрасна сграда с поддържан двор и куп хора които работеха там..... а сега е поредният съсипан от управляващите ресурс.... Вместо да ми рушите и да строите къщи на циганите (всички тухли от оградите бяха дадени само и единствено на ц***** с официално разрешително от общината, защото нали бедни българи на които да се помага няма ) да бяхте рестварирали малко сградата и ограда и да я ползвате за нещо наистина полезно.... Един приют за бездомни, дом за стари хора, дом за сираци, знам ли това са само идеи .... ноооо нееее ние ще правим обществени поръчки да може да напълним джоба на някой клето беден политик, строител, архитект ..... който да сложат 3 люлки и 2 пейки на припек и да се бият в гърдите за големи заслуги.... Жалка работа.......
    • 12
      ??
      ???????
      4 -1
      10:08, 22 юли 2019
      Абе аз да питам ние хубаво си пишем тука ама дали някой ги чете тия работи ???????
      Дали няма начин всичко това да го пишем в сайт на общината или някаква друга институция....... че тука май само дето си пишем ....... глас в пустиня
    • 13
      Ан
      Анора
      2 0
      12:08, 22 юли 2019
      да го направим открита сцена,че да може уещата Налбантова да си прави вечеринкире и сбора на кюцеци там,че да дойдат 200хил.зрители от цял свят и да налеят 100мил.лева в хотелите в Хасково,че ако не е тя града умря...ха-ха-ха!
    • 14
      00
      0000
      3 0
      13:39, 22 юли 2019
      А бившата казарма на бул. „Раковски“, кога ще се превърне в парк примерно, така от ,,Орфей“ ще си имаме местенце за отдих.Хубаво ще е да има чешма,машина за кафе, без заведения, озеленяване, пейки, детски кът,фитнес уреди на открито,къщичка за книги,аптечка,билбордове в което да се представи “Изгубеното Хасково “
    • 15
      Фу
      футболиста
      0 0
      15:09, 22 юли 2019
      абе хора за футболно игрище помислете къде ще играем ние активно спортуващите
    Последни новини