Вадят отново „Галерия" от архивите на ДАНС

Лидерът на „Атака" Волен Сидеров каза, че ще иска пълно осветляване на разработката „Галерия". Нея самата той нарече не разработка, а „афера".

Самият Сидеров има данни, че е бил обект на разработване от „Галерия" по нареждане на Румен Петков.
За това трябва да му се потърси отговорност", посочи Сидеров.

В коментар на случващото в ДАНС - кадровите рокади, оставките и вчерашното разкритие, че служител от ДАНС е прикрил действия на зет си - сръбския гражданин, стрелял по граничен полицаи, Сидеров бе категоричен:

Трябва най-после да се престане с тази порочна практика да се оказва натиск на журналисти и политици чрез службите".
Именно заради това трябва и да се осветли напълно „Галерия", както и да се прекратят с тези PR-акции на ДАНС.

"Аз имам чувството, че различни групи в ДАНС си разчистват сметките чрез медиите, а парламентът става тяхна жертва", посочи още Сидеров.

Подобно мнение изказаха и Елеонора Николова и Атанас Атанасов.

Тъй като става дума само за улики и подозрения за това, че част от агентите на ДАНС са финансово зависими, това трябва много сериозно да бъде проверено от главния прокурор и в максимално кратки срокове, заяви Николова.

Освен групата съветници на бившият директор Петко Сертов са напуснали 4 високопоставени служители, посочи още Николова и направи извод, че са компрометирани самите правила, върху които е построена агенцията.

Ангажиран с корупция в ДАНС означава, че самата ни национална сигурност е предена, смята Николова.

Атанас Атанасов посочи от своя страна, че тези които си отиват и подават оставка трябва не да правят пози пред медиите, а да кажат конкретно в какво обвиняват старото или новото ръководство.

Атанасов подчерта, че до този момент става въпрос непрекъснато за ДАНС, но никой не е погледнал към военното разузнаване.

Имаме сигнали за това, че службата се използва за решаване на лични въпроси, за обслужване на престъпни интереси, каза Елеонора Николова.

Атанас Атанасов настоя освен „Галерия" и другата разработка - „Лиана" да бъде извадена, а „този, който е я държал в касата си години наред да понесе своята отговорност за това".
Атанасов не посочи конкретно име, но и не отрече подаденото му от журналист име „Методиев".

"За всеки министър от ДПС има достатъчно доказателства, за да бъде привлечен под отговорност и да бъде осъден", отсече Атанасов, но допълни, че това зависи от изпълнителната власт.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини