Извънземни се заселват на Земята

Годината е 1982. Мястото е Йоханесбург. Хората са от Южна Африка. Не хората са от чужда цивилизация, идват от неизвестна планета и не приличат на нас. Но кацайки в ЮАР, те остават там задълго, в района, наречен Сектор 9. Това е и името на най-новия филм, продуциран от Питър Джаксън, известен повече като режисьор на трилогията "Властелинът на пръстените".

Историята

Преди повече от двайсет години извънземните осъществиха първи контакт със Земята. Човешката раса очакваше вражеско нападение или невероятен технологичен напредък. Нито едното не се случи. Извънземните се оказаха бежанци от своя свят. И докато световните сили решаваха какво да правят с тях, създанията бяха настанени времeнно в лагер, наречен "Сектор 9".

Напрежението между извънземни и хора ескалира, когато частната корпорация МНЮ започва да изселва пришълците от "Сектор 9", за да ги настани в ново място, подозрително приличащо на концентрационен лагер. Един от агентите на МНЮ - Викъс ван дер Мерв (Шарлто Копли) се заразява с извънземен вирус, който ще го промени... във всеки смисъл на думата.

Викъс бързо се превръща в най-преследвания и ценен човек на света - той е ключът към тайните на извънземната технология. Изолиран и самотен, за него има само едно място, където може да се скрие – "Сектор 9"...

Филмът е дело на режисьора Нийл Бломкамп, който е сценарист на лентата. Типичен фантастичен екшън, продукцията се отличава по начина, по който е заснета, а именно като документален филм. В сюжета са включени мнения и коментари на "очевидци", експерти в областта на извънземните видове и всичко това е с цел, филмът да изглежда достоверен. И успява.

Премиера на филма в България: 18 септември 2009г.
Жанр:  Фантастика
САЩ / 2009 / 112 минути

Източник: kafene.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини