Възпламенете жарта на Св. Валентин с подходящия афродизиак

Преди броени дни холивудската звезда Джулия Робъртс разкри, че подготвя секси Свети Валентин за съпруга сиы съобщи БТА.

Вестник "Дейли стар" публикува списък с храни, от които не само актрисата, но и всички влюбени мъже и жени могат да се възползват, за да стимулират либидото си на празника. 

Афродизиаците са почитани още от ацтеките и древните римляни като средство за разгорещяване на страстите:

- Аспержи - Навремето на младоженците са били поднасяни три блюда с аспержи за разпалване на сексуалното желание. Днес учените имат доказателства, че аспержите подобряват оргазма и при двата пола. 

- Бира - Пивото съдържа женския хормон естроген и действа като сексуален стимулант на представителките на нежния пол. Колкото и да е обичана бирата от мъжете обаче, за съжаление при тях тя не действа по същия начин. 

- Сирене - Сиренето съдържа аминокиселини, които тялото използва за производството на полови хормони. Смята се, че острата миризма на сирена като Камамбер наподобява тази на човешките феромони и действа възбуждащо върху противоположния пол.

- Понички - Специалисти от Американската фондация за изследвания на вкуса и обонянието са установили, че поничките, и особено тези с канела, събуждат сексуалното желание на мъжете.

- Кафе - Учени от университета на Мичиган са открили, че хората, които пият поне една чаша кафе дневно, са по-похотливи.

- Плодове - Бананите не само напомнят с формата си за мъжки полов орган, но и съдържат витамин В, който стимулира производството на тестостерон. Редица проучвания показват, че плодовете, богати на витамин С, като например боровинките, увеличават нивата на любовния хормон окситоцин.

- Дъвка - Дъвките без захар също събуждат сексуалното желание. Учени са установили, че съдържащите се в тях подсладители се преобразуват в любовния стимулант фенилетилаламин. 

- Мед - Словосъчетанието "меден месец" води началото си от древна традиция да се дава мед на младоженците преди първата брачна нощ. Медът съдържа елемента бор, подпомагащ регулирането на половите хормони. 

- Сладолед - Високите нива на калций и фосфор в сладоледа зареждат мускулите с енергия и правят оргазма още по-разтърсващ.

- Японска храна - Морските дарове съдържат големи количества йод. Липсата му се свързва с понижено сексуално желание, така че то може да бъде стимулирано със споделена порция суши.

- Сладък корен - 
Още от времето на Кама Сутра се смята, че сладкият корен /женско било/ увеличава сексуалното желание. Изследване на специалисти показва, че ароматът на растението разпалва страстите на мъжете. Те обаче не бива да го консумират, защото влияе неблагоприятно върху количеството на спермата.

- Горчица - Използвана е в Средновековието като сексуален стимулант. Днес учените разполагат с доказателства, че горчицата наистина стимулира половите жлези.

- Стриди - 
Легендарният любовник Казанова е ял по 50 стриди на ден. Изследване от 2005 г. показва, че те съдържат аминокиселини, които увеличават нивата на половите хормони. 

- Ядки - Съдържат л-аргинин, подпомагащ ерекцията.

- Пипер - Лютият пипер като добавка към романтично блюдо разпалва желанието за секс, благодарение на съдържащия се в подправката капсаицин който увеличава притока на кръв към половите органи.

- Шампанско - Според психолога Пепър Шварц пенливото вино е съвършеното възбуждащо питие, като е препоръчително заради газировката да не се консумира в големи количества. 

- Целина - Съдържа хормони, които привличат жените.

- Пържоли -
 Д-р Сара Брюър, автор на книгата "Как да стимулираме сексуалното желание", обяснява, че протеинът в месото увеличава нивата на химикалите допамин и норепинефрин в мозъка, и по този начин се стимулира чувствеността. - Ванилия - Изследване на американски специалисти показва, че мъжете намират аромата на ванилия за възбуждащ. 

- Вино - Авторите на проучване, публикувано в авторитетното научно сп. "Нейчър", са установили, че виното влияе върху хормоните, които повишават либидото. 

- Шоколад - Редица изследвания потвърждават, че шоколадът съдържа вещества, увеличаващи нивата на хормона на щастието серотонин. 

- Цинк - Богатите на цинк храни като ягоди, пуйка, червено месо, варива и шам-фъстък стимулират производството на семенна течност.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини