Общината сади 2 000 фиданки Атласки кедър, иде голямото Пролетно почистване

2 000 фиданки от типа Атласки кедър ще бъдат засадени на територията на Димитровград в дните от 12 до 22 април. За тогава е планувано и провеждането на ежегодното Пролетно почистване, което този път градската управа организира под мотото “Заедно за една по-чиста община!”.

С вечнозелените дръвчета ще бъде дообогатена сега съществуващата флора в урбанизираните части, съобщи Зорница Николова, старши инспектор в кметския отдел „Околна среда и води”. Фиданките са предоставени от хасковското Държавно горско стопанство.

Безплатни чували и сметоизвозваща техника осигурява за поредна година фирмата-концесионер по чистотата в Димитровград. В дните от 12 до 22 април заявки ще се приемат на телефон (0391) 6 05 74. Почистването на междублоковите пространства и тези около училища и детски градини, паркове и озеленени площи се организира с подкрепата на комуналната фирма “Нео-Титан”.

За да се поощри масовото участие в кампанията, от Общината са предвидили награди. Призьорите ще бъдат определени на база най-добре почистено междублоково пространство, район около детска градина или училище. Ще бъдат обособени и пунктове за разделно събиране на отпадъци във всички димитровградски държавни и общински школа.

Източник: dgpazar.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини