Полагат 5 800 кв.м нов асфалт в “Каменец” като реверанс от ръководството на Тържищетo

170 000 лева с включен ДДС за благоустрояване на димитровградския кв. “Каменец” ще инвестира общинското предприятие, стопанисващо тържищата на територията на града. Сумата е предвидена изцяло за преасфалтиране на 5 800 кв.м от сервизните отсечки, северно от Неделен пазар. Сред тях попадат улиците “Ивайло” и “Петър Берон”, посочи зам.-кметът Христо Колев.

Предстоящото обновяване на пътната настилка е своеобразен реверанс на ръководството на най-голямото в Южна България стоковото тържище към хилядите жители на квартала, обявиха от градската управа. Ресорния зам.-кмет по въпросите на транспорта не отрече, че именно тези димитровградчани са най-потърпевши от дейността на търговците, прииждащи ежеседмично от различни краища на страната.

Междувременно вчера приключи ремонтът на шосето, свързващо Сталево със съседното село Скобелево. В момента се извършва реконструкция и на пътя от разклона за Крепост до центъра на населеното място. До края на месеца ще бъде подхваната и отсечката от бившата РМБаза 4, покрай кв. “Изток” до Метанстанцията, или т.нар. Стар старозагорски път. Той се намира в изключително тежко състояние, а ремонтът му е наложителен и заради движението на немалко превозни средства на обществения автотранспорт.

Предстои рехабилитация и на отсечката от село Радиево до Бряст, заявиха намерение от администрацията на кмета Стефан Димитров. А на по-късен етап ще бъде подхваната и тази между селата Злато поле до Долно Белево.

Източник: dgpazar.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини