Започна голямото пролетно почистване

Вчера започна традиционната кампания за пролетното почистване “Заедно за по-чиста община”. В нея ще вземе участие цялото население на Димитровград и на 26-те населени места.

От 12 до 22 април ще бъде организирано почистването на дворове, училища, детски градини, междублокови пространства, паркове и озеленени площи на територията на общината.

Днес ще се проведе акцията “Лист по лист”, в която ще се включат възпитаниците на димитровградските училища. Те ще събират хартиени отпадъци и ще бъдат отличени най-активните, съобщават организаторите.

Засаждането на декоративни видове в дворовете на детски и учебни заведения, паркове и междублокови пространства, ще се извърши на 14 и 15 април.

На 22 април, от 18.00 часа, на откритата сцена на бул. “България”, ще се проведе концерт, посветен на Деня на Земята. В него ще участват ученици от СОУ “Васил Левски”, ТС “Изворче” и хорови формации от Клубовете за хора от третата възраст.

В края на месеца ще бъде извършено класиране на участниците в кампанията за пролетно почистване и победителите в отделните категории ще получат награди.

Източник: obvest.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини