75 отличници на стаж

75 отличници на възраст между 17-18 години са заявили желание да се включат в проекта на сдружение „Младежта в действие” – „Ученическите стажове – собствен избор за кариерно развитие на младежите”. Той цели да ориентира зрелостниците към подходящата за тях професия и да им осигури двумесечно стажуване в определени фирми.

От началото на месец март, когато стартира проектът, учениците са изучили Закона за трудовите правоотношения, видовете трудови договори, начинът за съставяне на автобиография, мотивационно писмо, етикета за интервюто за работа. Те решаваха и тестове за професионално ориентиране с помощта на психолог и правен консултант.

От 1 април започна и третата част от проекта, която цели подбор на фирми, желаещи да наемат стажанти за лятна практика за месеците юли и август. Крайният срок за записване на фирмите е 30 април. Те могат да заявят желание за наемане на стажанти на телефон 0885/ 142 307.

Ден на кариерата, също част от проекта, ще се проведе на 15 май от 10.00 часа в кафе „Deja Vu“, където учениците от проекта ще подават своите документи за стаж към представителите на избраните от тях фирми.

Източник: obvest.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини