Обучават димитровградски педагози в ползване на софтуер за местното образование

5 преподаватели по математика и информационни технологии от общо шест димитровградски училища ще участват в профилиран обучителен курс по внедряване на софтуерните системи “Геонекст”, “ГеоГебра” и “Елика” в местното образование. Семинарът се провежда във връзка с реализация на европейските проекти “InnoMathEd” и “Fibonachi”. Това информира председателят на Общинския съвет Катя Чалъкова, която е и ръководител на местната секция на Съюза на математиците в България.

От днес до 23 април предварително записаните за участие в обучението ще овладяват особеностите, свързани с приложение на информационни комуникационни технологии в сферата на образованието. Включени са преподаватели от 5 до 12 клас на ОУ “Пенчо Славейков”, ПГХХТ “Проф. д-р Асен Златаров”, СОУ “Любен Каравелов”, Езикова гимназия, ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” и СОУ “Васил Левски”.

Димитровград е едно от първите населени места в страната, в които се провежда подобно обучение, поясни Чалъкова. По думите й, то е в резултат от сключена неотдавна договореност между Община Димитровград, Института по математика и информатика към БАН и Департамента за повишаване квалификацията на учителите в Стара Загора.

От 16 часа в сряда в сградата на СОУ “Васил Левски” ще се състои среща на участниците в семинара с академик Петър Кендеров от Института по информатика и математика. Освен че е ръководител на проекта, той е и председател на фондация “Св. Св. Кирил и Методий”.

Източник: dgpazar.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини