Консултативен съвет по туризма учредява в Димитровград бизнесът и Общината

Общински консултативен съвет по въпросите на туризма ще заработи в Димитровград в изпълнение на мерките по превръщане на региона в притегателно място за развитие на културен и бизнес-туризъм. За това изразиха готовност на проведена среща вчера предприемачи от бранша с представители на местната изпълнителна власт.

И двете страни бяха категорични, че за провеждане на адекватна политика за привличане на чуждестранен интерес е нужен орган, който да администрира и координира дейностите в сектора. В тази връзка намерението на администрацията на кмета Стефан Димитров е да положи основите на първия по рода си тук общински информационен център. Замисълът е той да е свързващото звено между туроператори и хотелиери, ресторантьори и ръководители на различните обекти с културно-историческо значение.

Повод за срещата бе провеждане на обществено обсъждане на подготвената от градската управа Програма за развитие на туризма в общината. В Зала “Гроссето” бе разяснена и концепцията за структуриране на информацията в бъдещ каталог “Бизнес и туризъм”, който предстои да бъде тиражиран.

Целта е в изданието да класифицира цялата база данни, която е нужна за туроператорите, обясни по време на общественото обсъждане Елица Петкова, старши инспектор в кметския отдел “Търговия, селско и горско стопанство”. Съставителите залагат на всеобхватност на информацията. Образно, каталогът ще бъде разделен на две части. Едната ще описва характерните особености на региона с всички “горещи” точки в областта на културно-историческото наследство. В богат илюстративен материал ще бъдат позиционирани и местата за развитие на орнитоложки, ловен и шопинг-туризъм. Подобни дестинации са Защитената местност “Злато поле”, дузината ловни стопанства на територията на общината и най-голямото в Южна България стоково тържище.

Източник: dgpazar.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини