100 години ОУ „Пенчо Славейков”

Президентът на Републиката Георги Първанов ще пристигне на 27 април в Димитровград по повод 100-годишнината на ОУ „Пенчо Славейков”. Той ще открие новоизградената паметна плоча на поета в двора на училището. Тя е изработена от димитровградския скулптор Петър Панчев и е на стойност 3 900 лева.

Тържествата по повод юбилея ще започнат още сутринта в 10.00 часа на 27 април с Ден на отворените врати. Ще се изнесат открити уроци, бивши учители и възпитаници на учебното заведения ще разказват спомени. Ученици, родители и преподаватели ще участват в щафетната обиколка от 14.00 часа. Час по-късно в двора ще зазвучи и химнът на ОУ „Пенчо Славейков”. Приветствия към колектива му ще отправят президентът Първанов и директорката Снежана Ангелова. След това официално ще бъде открита паметната плоча.

В 16.00 ч. ще бъде сложено началото на републиканския пленер „100 години детски смях в училище”. А в 17.00 часа гостите ще се срещнат и разговарят с учителския колектив.

Юбилейният ден ще завърши с тържествен концерт под мотото: „С традициите в бъдещето”, който ще се проведе в драматичен театър „Апостол Карамитев”.

Източник: obvest.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини