“Изток” с нов кметски наместник, залага на ромска интеграция чрез образование

С нов кметски наместник от тази седмица е димитровградският малцинствен квартал “Изток”. Според разписана от кмета на общината заповед, занапред делата в населеното с роми населено място ще движи 61-годишният Слави Иванов (на снимката – бел.ред.). Това оповестиха на пресконференция днес от екипа на градоначалника Стефан Димитров. Изборът на Иванов бе мотивиран с богатата му професионална биография и умението да е активна страна в работата с отделните етнически групи.

Днес новоназначеният кметски наместник благодари за оказаното доверие от страна на местната власт. От досега свършеното в квартала той открои активната работа с децата, голяма част от които учат в тамошното основно училище “Пейо Яворов”.

Заради активната политика на общинската управа, вече имаме немалко изявени спортисти в областта на борбата, футбола и спортните танци, не скри задоволството си Иванов. Като свои приоритети той посочи подобряване чистотата в квартала и повишаване на образователния ценз след подрастващите. Само така, според новия кметски наместник, ромската общност в крайния димитровградски квартал ще съумее да се интегрира сред останалите жители на града. Това, по думите на Иванов, е и начин за по-добра конкурентоспособност и реализация на редица негови съкварталци на пазара на труда.

Източник: dgpazar.eu

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини