86-годишна баба обикаля стадиона за здраве

86-годишната Шинка е родом от Широка лъка, но от години живее в Асеновград

86-годишната Шинка Янкина от Асеновград всеки ден обикаля градския стадион за здраве и прави упражнения. Това я поддържа бодра и усмихната, а болежките я налягат по-малко. Възрастната жена е част от асеновградския спортен клуб "Здраве и дълголетие", който днес взе участие в регионалния преглед на спортните клубове от Южна България с домакин Димитровград.  Шинка бе и най-възрастния участник в спортния преглед, казаха организаторите .В тези клубове членуват пенсионери от 58 до 82 години. Всеки ден те се занимават с упражнения и умерен спорт, за да се чувстват здрави и пълноценни, разказа представителя на Българската асоциация "Спорт за всички" Нели Ковачева. Асоциацията е един от организаторите на днешната проява в Димитровград, заедно с общината и клуб "Здраве и дълголетие".

Шинка Янкина посъветва младите да не забравят да спортуват по малко и да си почиват повече в това напрегнато ежедневие. Работата няма да избяга, категорична е възрастната жена и допълва, че когато човек е млад не обръща внимание. Подобно на европейските пенсионери и българскитe от тези клубове си организират пътувания и развлечения, за да се чувстват пълноценни и полезни.

130 участници от 6 клуба в България показаха какво са научили в упражненията за здраве и дълголетие. В края на прегледа всеки клуб получи грамота за участие, а домакините от Димитровград в лицето на кмета Стефан Димитров и организатора Славка Ботева също бяха отличени.

Баба Шинка показва какви упражнения играе заедно с председателя на клуба в Асеновград Дора Шопова
Най-младият кмет в България Стефан Димитров откри регионалния преглед в Димитровград
Домакините от клуб "Здраве и дълголетие" в Димитровград показаха какво могат
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини