16 от Димитровград с кетап за работа с уязвими групи

Цветана Панова от СУ похвали димитровградските специалисти за участието им в курса и за отличните оценки

16 човека работещи в различни социални заведения в Димитровград днес получиха удостоверенията си за успешно завършване на обучителен курс за работа с хора от уязвими социални групи. Обучението е част от проекта на община Димитровград за повишаване жизнения статус на хората от такива групи и създаването на Социално предприятие към СУПЦ-Димитровград. Удостоверенията връчи Цветана Панова, която ръководи сектора за след дипломна квалификация към СУ "Св Климент Охридски". "Не е лесно в това динамично време днес да се развиваш, радвам се, че вие пожелахте да научите повече за това как се работи с хората в по-различно социално положение", подчерта Цветана Панова.

Сред завършилите този двумесечен курс са директорът на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" Милена Тодева, шефката на Дневния център за хора с увреждания Сибина Пачова, директорът на социалното предприятие към СУПЦ Таня Гьокова, специалисти в социални заведения от Димитровград.

Милена Тодева- шеф на социалния отдел в общината също получи удостоверение за работа с хора от уязвимите групи

За психологът Мария Иванова това е поредната квалификация. Младата жена е избрала да живее и работи в Димитровград. От близо година тя е психолог в Дневните центрове за деца и лица с увреждания. Казва, че този курс и е бил от полза, тъй като работата с хората от социално уязвими групи никак не е лесна. А и самото обучение е имало повече практическа насоченост. Преди дни Мария е станала магистър по консултативна психология, има бакалаварска степен по социални дейности, допълнителна квалификационна степен по трудова психология. Психоложката не спира да се интересува от професията си и много иска да бъде полезна на хората, които имат нужда от помощ.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини