"Таралежите" и Димитровград с пет награди от Несебър

Едно от последните участие на ДВГ "Таралежите" бе на конкурса за детска песен на фолклорна основа "Златен извор" в Димитровград

"Пет пъти бяхме извикани на сцената на международния детски конкурс "Слънце, радост и красота" в Несебър и пет пъти се чу името на Димитровград", каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net ръководителя на ДВГ "Таралежите" Емилия Тодорова само ден след завръщането си от участие в престижния форум. Той се проведе в края на миналата седмица в морския град и в него таланти мериха 2 800 деца от 9 страни. Освен с песни и класическа музика, в конкурса са се състезавали деца и с хореография и рисуване. Всичко това се е провеждало на няколко сцени едновременно, където са се изявявали групи и индивидуални таланти. Емилия Тодорова разказа, че организацията на форума е била на много високо ниво и в свободното време децата са се забавлявали и са открили нови приятели. С отлични впечатления от димитровградските "Таралежи" е останала и председателката на едно от двете журита в Несебър, певицата Мими Иванова, която е похвалила вокалната формация за хубавите песни и аранжименти. В гала-концерта на победителите са се изявили и димитровградските таланти Светослава Петкова, която спечели трета награда във възрастовата група до 7 години и Деница Стоянова, носител на четвърта награда във втора възрастова група. С награди от Несебър се върнаха и две от вокалните формации на "Таралежите" до 10 и до 14 години, които са завоювали втори места в крайното класиране.

Емилия Тодорова искренно се изненадала от наградата, която получила на конкурса в Несебър за творческата си и педагогическа дейност като ръководител на "Таралежите". През последния месец това е второто подобно отличие за Емилия, тя спечели наградата за вокален педагог и на димитровградския конкурс "Златен извор" в началото на юни.

Част от наградите на ДВГ "Таралежите", спечелени в Несебър

Участието на местната формация в международния конкурс на морето е бил финансово подкрепен от димитровградския "Инер уил клуб" , допълни Емилия Тодорова. Сега на "Таралежите" им предстои да обмислят оферти за различни конкурси в страната, получени от техните организатори по време на петдневния форум в Несебър.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини