Правят вело-алея от принтерни касети

Отпадъците от електроника и електроуреди се трупат с бясно темпо. За да се справи с нарастващия обем е-боклук, австралийската национална паркова служба подхожда творчески: заедно с дружеството Repeat Plastics Australia тя е изградила изцяло нова вело-алея с настилка от стари тонер-касети, съобщи GreenTech.bg.

Алеята е направена изцяло от пластмасовите материали на излезли от употреба принтерни касети.

Новата вело-алея е с дължина 17 километра и се простира между Алис Спрингс и Симпсънс Гапс в северозападната част на Австралия. Алеята ще се радва на вниманието на над 120 000 посетители всяка година.

Според министър Карл Хамптън, отговорен за парковете и дивата природа, инициативата отразява ангажимента на австралийското правителство за устойчиво развитие, а именно „спасяване на депата и дърветата и осигуряване на по-дълъг живот с по-малко поддръжка“.

Мостът, който е част от алеята, е приятно убежище за местните жители и туристи, които търсят начин да се насладят на преживявания на открито. Същевременно, всеки може да оцени и спестените средства от използване на рециклирани материали -цялата вело-алея, заедно с платформа за наблюдение към нея, коства на града само 330 000 долара.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини