Черноконево бистри с кмета водоснабдяването на ляв бряг

Поредица от срещи с жителите на петте димитровградски квартала на левия бряг на Марица, където в момента тече изграждането на 43-километровата водопроводната мрежа започва от тази вечер кметът на общината Стефан Димитров. Заедно с представители на фирмата, извършваща ремонта -"Екострой Димитровград", градоначалникът ще коментира хода на реконструкцията и проблемите, свързани с нея. Над 2 000 000 евро ще бъдат вложени в новата водопроводна система на кварталите от левия бряг, чието изграждане стартира на 10 юли тази година. Според предварителните разчети се очаква реконструкцията да приключи до 10 септември.

Полагането на нова водопроводна мрежа се осъществява от 14 екипа, които са разпределени по кварталите. Работи се с по-малки и компактни машини, като участъкът, който се изкопае през деня, вечерта трябва да се засипе. След приключване на строително ремонтните работи, улиците се асфалтират незабавно. Полаганите нови тръби са направени от полиетилен с висока плътност от ø 110 до ø 160, в зависимост от това дали това са главни или второстепенни клонове.

Утре вечер Стефан Димитров ще се срещне с жителите на кв."Вулкан", а в сряда вечер е ред на живеещите в "Мариино". В четвъртък кмета и фирмата, ремонтираща водопроводната мрежа ще посетят кв. "Изгрев", началния час на всички срещи е 20.00 часа.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини