След снощния порой днес безводие мори димитровградските квартали

След големия порой ударил снощи Димитровград, днес друг проблем застигна кварталите по левия бряг на Марица. Те са без вода заради авария на една от помпите на ВиК, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефа на димитровградското ВиК инж.Станимир Евтимов. Според него до обяд проблема ще бъде разрешен и в Мариино, Вулкан и Черноконево ще имат вода. А тя е особенно нужна на хората, постарадали от снощните наводнения. Както вече написахме най-засегнат от дъждовете е димитровградския квартал "Мариино". Две от улиците там - "Марица" и "Велико Търново" са били под вода, разказаха днес живеещите. Много мазета са били наводнени, имало е дворове пълни с вода, а не са малко и хората, чиято реколта градушката е унищожила. Днес марииновци сушаха на слънце и черги и пътеки, миеха калните дворове с вода от кладенците и за пореден път се оплакаха от липсата на канализация в квартала. Баба Донка разказва, че винаги когато вали тук става море. "Така е защото нямаме канализация", обясни възрастната жена. Нейното мазе е останало сухо, но реколтата и от грозде в двора е съсипана.

Баба Донка казва, че улицата винаги се наводнява като вали дъжд

 Мариана Йорданова все още чистеше с метла банята, наводнена от дъждовете снощи. Тя е майка на 4 деца и се чудеше как ще се оправя без вода днес. "Трябва да се направи нещо за канализацията, жалваше се жената.

Банята на Мариана Йорданова се напълнила с кална вода
Мариана Йорданова
Марииновци сушаха килими и пътеки

По обяд работници на димитровградското БКС измиха калта по наводнените улици, успоредно с това вървеше работата по полагането на тръбите на новата ВиК инсталация в квартала. 

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини