Невежество на младите в САЩ ще доведе до ядрена война, прогнозира Кастро

Кубинският лидер Фидел Кастро заяви, че е смаян от нивото на невежество на младите американци, което станало ясно от неотдавнашно проучване, и според него това е доказателство, че предупрежденията му за близка ядрена война не са преувеличени, предаде агенция Франс прес.

Проучване, извършвано всяка година от двама университетски преподаватели сред новоприети студенти и публикувано тази седмица, показва, че анкетираните младежи смятат, че "Чехословакия никога не е съществувала", а "Бетовен е куче, герой от филм".

"Смаян бях да видя до каква степен образованието може да се деформира в страна, която има над 8000 ядрени оръжия и най-могъщите средства за водене на война в света", пише 84-годишният Кастро, от половин век заклет враг на американската "империя".

"И все още има разумни хора, които смятат предупрежденията ми за преувеличени!", заключава "бащата" на кубинската революция от 1959 г., който от седмици води кампания за "предотвратяване" на ядрена война между САЩ, съюзника им Израел и Иран, допълва БТА.

Фидел Кастро, който се посвети на писането, откакто преди четири години се оттегли по здравословни причини, от юли се появи публично десетина пъти, за да обсъди темата за "ядрен холокост", припомня АФП.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини