Николай Банев с 6 бона глоба за синджира на ”Русалка”

Приключи проверката по повод законосъобразността на събираната такса от 6 лв. и ограничаването на достъпа до плажовете от страна на ваканционно селище "Русалка".
Това е съобщил зам.-окръжният прокурор на Добрич Георги Коларов за Утре.бг. Той е бил категоричен, че таксуването за преминаващи автомобили е нарушение. Незаконосъобразно е и поставянето и на синджира, който е извън територията на комплекса. С това се нарушава чл. 4 от Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, по силата на който всеки има право на свободен и безплатен достъп до плажа, каза Коларов, който е взел и факта под внимание, че парите се събират без да се интересуват дали хората ползват или не паркинг.

Материалите по случая са изпратени на кмета на община Каварна Цонко Цонев, който има право да образува административна преписка. Санкцията за юридически лица е от 6 до 12 хиляди лева за първо нарушение, а за второ нарушение стига до 24 бона.

Градоначалникът на Каварна Цонко Цонев каза, че вече е получил становището на прокуратурата и препоръките й. Издадена е заповед за премахване на ограничението. Ако собствениците на комплекса не премахнат синджира, ще преминем към принудителното му отстраняване, заяви Цонев. Той посочи още, че санкцията, която ще наложи ще е минимална, тъй като това е първо подобно нарушение на Николай Банев.
По-рано двамата заспориха за едни 50 лв. В началото на август собственикът на ваканционно селище “Русалка“ Николай Банев отрече да се искат 50 лева на всички, които се къпят на плажа, без значение дали ползват или не допълнителни услуги на селището.

По закон плажовете са държавна собственост. "Тази земя и към момента се води горски фонд и земеделска земя, т.е. господин Банев няма никакъв документ за сградите, които са на земята му. Беше поставил бариера, без да има разрешение за това”, заяви тогава кметът на Каварна Цонко Цонев.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини