Решено:Пазарджии се бъркат за 2 бона, ако махат маса

Маским Господинов / на втория ред/ смята, че търговците на пазара трябва да се дисциплинират

Предложението на кметът Стефан Димитров собствеците на маси на Неделен пазар да внасят депозит от 2 000 лв., ако ги премахват от територията на тържището бе прието. Вноската се отнася само за онези търговци, които са решили да напуснат и искат да демонтират собствената си маса от тържището. Парите са гаранция, че пазарджиите ще възтановят настиката в добър вид след остраняване на металните съоражения. Общинарите приеха предложението на шефа на комисията по ТСУ Велизар Чолаков това да залегне и в правилника за работа на общинско предприятие СПИОПТ.

Въпреки протестите бившия кмет Димитър Хаджииванов, че сумата е голяма във времена на криза, кметът обясни, че това се отнася за новодошлите търговци и така общината се опитва да прекъсне порочната практика да се препродават маси. Според Стефан Димитров собствениците на търговски обекти вече се разполагат на големи терени, поставят метални ограждения и когато се откажат от търговията, се налага общината да маха оградит

Доайенът сред общинарите в димитровградския местен парламент Максим Господинов заяви, че мярката е закъсняла, но все пак ще има дисциплиниращ ефект върху търговците. Спорът в залата придоби предизборен отенък, за това, че търговците на пазара също са гласували за този общински съвет и техните интереси трябва да бъдат защитавани.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини