Преглед на печата в Димитровград

 Новото издание на "Общински вестник" се продава от днес по реповете в Димитровград. Темата на броя е 235-те работни места, който общинска администрация разкрива по програма "Нов избор". Повече подробности ще намерите на стр 3. Постановление увеличава такса смет - информира още "Общински вестник" и се позовава на коментара на специалиста по екология в общината Пламен Митков.

Откриват учебната година в Планетариума, четем на страниците на димитровградския седмичник. Днес от 10 часа деца от детските градини ще посетят планетариума, а официалното откриване на учебната година е от 14 часа.

Теми от изминалата сесия на ОбС-Димитровград също са отразени на страниците на "Общински вестник". Басейн "Миньор" и Кораба" за продан, пишат колегите. И още отпада таксата от 12 лв. за 5-годишните в градините догодина, както и 2 000 лв. ще плащат новите търговци на Неделен пазар.

"ГЕРБ ще се опита да работи в правилната посока" - това заявява в интервю пред Маргарита Симеонова лидерът на местната структура Катя Чалъкова. И още теми от политическия спектър на града - коалиция "Да за Димитровград" в преговори с партиите от център-дястно.

Подготвят есенните музикални дни, четем още в "Общински вестник". Тази година музикалните празници ще са в края на октомври и ще има двудневен младежки джаз фестивал.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини