Доброволци стават даскали по английски и френски

Майлот Бинбалули ще учи на френски желаещите

Доброволецът от Европейската доброволческа служба Майлот Бинбалули ще преподава френски език на желаещите да се включат в курсовете, организирани от Детския и Младежки център. Днес от 17.30 часа ще е първото събиране на групата по френски, а от 18.00 часа ще се проведе първата лекция на изучаващите английски език.

Уроци тук ще преподава другият доброволец в Димитровград - американецът Джейк Хеленкамп от Корпуса на мира. Джек ще води курсове в Димитровград за втора поредна година, затова те ще са за две групи- начинаещи и напреднали. Заниманията ще са два пъти в седмицата и ще траят по 1 час, казаха от Младежкия център.

И Джейк и Майлот са известни с активната си работа в Димитровград. Преди по-малко от месец двамата се вкючиха във футболния двубой между доброволци от цялата страна и общината. В средата на лятото чужденците, заедно с Младежкия център  организираха вечер на интернационалната кухня. Сега се превъплащават в ново аплоа - учители.

Джейк Хеленкамп от Корпуса на мира ще преподава английски език

Новата учебна година в ОП"Детски и младежки център" стартира в петък, а днес е официалното начало на учебната година в димитровградския планетариум.

Т.Вълчева 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини