Мирослав Жеков: Ще се върна с награда по астрономия

С награда има намерение да се завърне от международната олимпиада по астрономия димитровградчанинът Мирослав Жеков, който е част от отбора на България тази година. Дванайсетокласникът от ПМГ "Иван Вазов" ще представи страната ни, заедно с още четирима участници в 15-та международна олимпиада по астрономия. Тя ще се проведе от 15 октомври в Крим, Украйна.

В оставащите 10 дни до престижния световен форум Мирослав се готви усилено и твърди, че не се притестява от задачите. До участието си в международният форум Мирослав стига след като през пролетта се класира на 3 място в националната олимпиада в Силистра. През лятото възпитаникът на ПМГ "Иван Вазов" заминава за участие в подборен кръг по астрономия в София, където става ясно, че ще бъде част от националния отбор.

Освен астрономията, другата страст на Мирослав е математиката, където също има поредица успешни изяви в математически състезания. Неговите учители са категорични, че е много талантлив и упорит, което ще докаже и на международното състезание в Украйна.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини