Учителка избра Димитровград пред Варна

Наташа Иванова харесва Димитровград и хората му

Варненската учителка по физика и астрономия  Наташа Иванова избра да живее и работи в Димитровград вместо в морската столица. От септември Наташа е назначена на щат в димитровградския планетариум. Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net преподавателката разказа, че се е сбъднала една от мечтите й - да работи в най-стария планетариум в България, този в Димитровград. В продължение на 22 години Наташа работи като учител, след това й предлагат място във варненския планетариум. Там въвежда малките ученици в тайните на астрономията.

След 8 години в морката столица Наташа решава да приеме предизвикателството и да се пресели в Димитровград. Тук и харесва, спокойно е и хората са усмихнати и дружелбюбни. Впечатлена е и от отношението на местната власт към различните инициативи, свързани с децата. "Във Варна всеки иска от кмета, но няма пари и отношение към всички училища и извънкласни форми", допълва преподавателката.

Димитровград я привлича и с историята на бригадирското движение. Бащата на Наташа е блригадир, участвал по строежите в страната и често й разказвал за онова време. След като идва тук варненлийката е осъществила и тази своя мечта - да види отблизо бригадирския град.

През тази учебна година Наташа Иванова ще води кръжока по астрономия на децата от ОДЗ №1 и част от заниманията на големите ученици. Казва, че планетариума не е БАН, а е по-важно децата да бъдат привлечени от звездите и планетите. По думите й интереса на малки и големи към астрономията не е прекъсвал в годините, а българските деца са любознателни и талантливи.

Т.Вълчева

Наташа Димитрова награждава децата от ОДЗ №1 за техните рисунки в първия учебен ден в Планетариума
По време на заниманията по астрономия малчуганите ще посещават и звездната зала
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини