В "Славянски" хукнаха да се озеленяват

До блок 14 на ул."Ем.Станев" искат да озеленят запуснато междублоково пространство

Общо 7 проекта за озеленяване на междублокови пространства са подадени в община Димитровград до днес, коментира пред Dimitroovgrad.bgvesti.net експертът в местната администрация Боряна Новакова. През август кметството обяви конкурс за идеи за подобряване на градската среда и зелените площи. Димитровградчани трябваше да подготвят проекти и да ги съгласуват на общо събрание в блока, след което документите се подават в общината. Условието бе всяка кандидатстваща кооперация или жилищен вход да са регистрирани по Закона за управление етажната собственост. 

Общината отдели 30 000 лв. за финансиране на проектите, като за всеки един от одобрените се отпуска по близо 5 000 лв.

Оказа се, че най-активни са жителите на кв."Славянски" от където са и най-много предложения. До блок 14 на ул."Емилиян Станев" искат да подобрят пространство със стара пейка, да поставят нова и да засадят дървета. Проект за подобряване на запуснатата зелена площ до блок № 38 са подали и живеещите на бул."Христо Ботев", където настояват също и за допълнително дървета и храсти.

Близо до Неделен пазар, на улица "Петър Берон" №3 са решили да благоустроят старите детски площадки и от двете страни на блока, затова дом съвета е подал две предложения. Живеещите настояват за катерушки и люлки, които от години липсват на децата в този район.

До края на година тук ще е благоустроено, ако проекта бъде одобрен от общината

До две седмици специална комисия ще разгледа подадените идеи и ще се произнесе кои ще бъдат финансирани и кои не. "Възможно е да отделим и повече от 5 000 лв. за даден проект, ако е добър", коментира Боряна Новакова от еко отдела в общинска администрация.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини