Преглед на печата в Димитровград

Новият брой на "Общински вестник" е от днес по реповете в Димитровград. Темата на броя - битката "За защита на Меричлери" продължава пише в обзорен материал "Общински вестник". Авторът Маргарита Симеонова разнищва темата за комисията от министерството на културата, която трябва да установи дали с дейността си кариера "Великан" е увредила археологически находки. Пак от тази страница научаваме, че лидерът на "Екогластност" Емил Георгиев бе осъден да плати 10 000 лв. за обещетение и обществено порицание.

Експерти от СБХ разглеждат монументалните пана в града, пише още седмичника. И разказва за срещата на професорите от София с ръководството на общината, както и за техните впечатления от състоянието на монументалното изкуство в Димитровград.

119 000 лв. за стадион "Миньор" - в дописката става дума за отпуснатите вече средства за ремонт на градския стадион, част от тях - 90 000 лв. са от Министерството на физическото възпитание и спорта, а останалата от бюджета на общината.

За разразилите се битки в ГЕРБ - Димитровград пише и "Общински вестик" в новия си брой. Според лидерът Катя Чалъкова конфликт и разцепление в партията няма. Един от организаторите на алтернативното събрание миналата седмица - д-р Митрушев заявява пред вестника, че ще говори по темата само пред Изпълнителната комисия на ГЕРБ.

Теодор Стойчев от ПМГ пети в национално състезание, информира още димитровградския седмичник. Става дума за представянето на осмокласника от ПМГ"Ив.Вазов" в състезанието за ключови компетентности по приподни науки.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини