Талант от Димитровград омайва и Словения

Мартин Дафинов се връща с награди от всички национални конкурси

За първата си международна изява зад граница се готви димитровградският пианист Мартин Дафинов. Той е дванайсетокласник в СОУ"Васил Левски" и освен с безпорните си музикални заложби е известен с това, че печели винаги челни места в националните музикални конкурси. На 24 октомври Мартин и преподавателката по пиано Илза Минчева ще заминат за Словения, където се провежда международен конкурс за млади пианисти "Шопен -Златен кръг". Домакин на музикалното събитие на връх Димитровден е град Любляна, разказаха от ръководството на СОУ"В.Левски".

"Очакваме с нетърпение да мине конкурса, за да видим как ще се представи Марти, коментира директорът на СОУ"В.Левски" Антон Иванов. Той е убеден, че дванайсетокласникът ще спечели награда, но изненада ще бъде каква ще е тя.

Мартин Дафинов и Илза Минчева заминават за Словения с финансовата подкрепа на общината. От местната администрация са осигурили средства за престоя на двамата в Любляна. Пътните на талантливият пианист и преподавателката му до Словения поема СОУ"В.Левски" в Димитровград.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини