В димитровградско крадат табели на поразия, сменят ги с PVC

На това място в Димитровград табелата чезне два пъти

 Когато не им оттърва или заради пари  димитровградчани и жителите на околните села махат пътните знаци по улиците, за това алармира пред журналисти зам. кметът на общината Христо Колев. В града това се отнася най-вече за знаците, които обозначават т.нар. синя зона. На два пъти такава табела е изчезна от кръстовището на бул."Раковски" и ул."Цар Борис", където по решение на Общинския съвет бе обособена планета зона за паркиране. "Първият път знакът беше направо изкъртен със стойката, поставихме втора табела, закачена на стълба, пак я откраднаха", разказа Христо Колев и уточни, че около 150 лв. струва на общината поставянето на нов знак. Според Колев е ясно, че платеното паркиране там пречи на някого, но той напомни ,че това се третира като нарушения на Закона за движение по пътищата, а санкцията е от 500 до 1 500 лв. Ако махнатия знак доведе до ПТП, виновникът може да отнесе и затвор до 3 години.

Кражби на табели има и по селата. Заради многобройните посегателства в Длъгнево местната администрация се принудила да подмени знаците в селището с такива, направени от PVC. "Надяваме се, че като не са матални и няма дой да ги краде, каза зам.кметът. Неодавна изчезнала и входната обозначителна табела на град Меричлери, наложило се да се постави нова.

Пътни знаци чезнат и по селата

Около 15 000 лв. е заделила общината за подмяна на табели, като всяка една кражба допълнително утежнява бюджета, каза още Хр.Колев.

Зам.кмета Хр.Колев: Общината се видя в чудо от крадците

Т.Милева 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини