Казусът с перхидролените травестити ясен след 14 дни

Димитровград бе наречен от проф.Цветков и Лилия Абадсжиева град, застинал във времето и с отвратителна сталинска архитектура

Второ заседание проведе днес комисията за защита от дискирминация в София, която разглежда искът заради обидните квалификации, отправени към Димитровград от проф.Пламен Цветков в режисьорката Лилия Абаджиева. Зам.кметът Христо Колев присъства на заседанието, на което страните са изложили отново мотивите си, както и поисканите от проф.Цветков доказателства на заседанието на 28 септември. Той настояваше за видео запис на предаването на националната телевизия, където са казани репликите." Нямаше нови искания, всичко мина спокойно, чакаме решение на комисията в 14- дневен срок", коментира Христо Колев.

Обидните към Димитровград и неговите жители бяха отправи в ТВ предаване на БНТ през март тази година, по време на кампанията "Събитията на ХХ век". Цветков и Абаджиева нарекоха Димитроград червена крепост, град, застинал във времето и с отвратителна сталинска архитектура. След извънаредно заседание на местния ОбС тогава бе решено градоначалникът да подаде иск в Комисията за защита от дискриминация. В края на септември бе първото заседание на КЗД, което бе отложено по настояване на ответната страна.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини