Класика и джаз от днес в Димитровград

Мартин Дафинов ще свири тази вечер в камерната зала на КДК

Есенните музикални дни започват от днес в Димитровград. Освен традиционната класическа музика и духова музика, тази година програмата е обърната и към младите хора, каза диригентът на димитровградския духов оркестър Доцо Вътков. Проявите ще бъдат открити с изложба, посветена на 200 години от рождението на Фредерик Шопен. В зала "Асен Краешников" от 17.30 часа днес ще бъдат подредени снимки на талантливият композитор. Половин час по-късно  в камерната зала на КДК започва концерт на учениците на преподавателката Илза Минчева - Мартин Дафинов и Георги Желев и кларинетистите Тончо Тонев и Димитър Митев.

В същата зала на 27 октомври концерт ще има Забавно-духовият оркестър на Димитровград, който ще изпълни много нови музикални пиеси. Солисти ще бъдат самите оркестранти, а гост изпълнителя засега се пази в тайна, обясни диригентът Вътков.

На 4 и 5 ноември в черпилня "Татко Барба" ще звучи джаз, като част от програмата на Младежкия джаз фестивал. Так там ще свирят групите "Спайдър" и  "Карбуратор, казаха организаторите.

Съпътващи прояви в програмата на Есенните музикални дни са срещите на музикантите по училищата от Димитровград , които зависят от интереса на ученици  и преподаватели.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Младежкия джаз фестивал ще е на 4 и 5 ноември
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини