Intel инвестира милиарди в производството по 22-нанометрова технология

Mark Bohr на IDF 2009, когато за първи път бяха представени детайли за 22-нанометровата технология. Сн.: Intel

Intel ще вложи между 6 и 8 милиарда долара в производството по 22-нанометрова технология от следващо поколение.

Следващото поколение 22-нанометрови микропроцесори на Intel ще позволят по-елегантен дизайн на устройства, по-висока производителност и по-дълъг живот на батерията при по-ниски разходи.

Едва през 2007 г. световният гигант направи най-голямата промяна за последните 40 години, преминавайки на 45-нанометрова технология. С настройването на производствените мощности на нея потребителите в цял свят получиха по-тихи, енергоспестяващи мощни и екологични устройства, както десктоп компютри, така и преносими. Само преди година "технология от следващо поколение" се наричаше 32-нанометровата. 2010-а бе годината на 32-нанометровите i3/i5/i7.  A сега очакваме 22-нанометровите процесори през 2011г.

С инвестицията, която Intel оповести, ще бъдат разкрити 6000-8000 работни места в сферата на строителството и 800-1000 постоянни високотехнологични позиции. Предвижда се построяване на нов завод в Орегон, както и усъвършенстване на съществуващите фабрики за производство по 22-нанометровия технологичен процес от следващо поколение. Инвестицията ще позволи също на Intel да поддържа настоящото ниво на заетост в производствените бази в САЩ.

32-нанометровата технология даде HD качество на мултимедията и разкри невероятни хоризонти пред геймърите. Професионалистите в зоната на видеообработките и ефектите също бързо се възползваха. И мобилните устройства заиграха с нова сила. Но все пак пазарът все още свиква с нея. Видеото е представяне на визията на Intel за телевизията на бъдещето. Вълнуващо.

Мира Захариева

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини