Общината финансира 12 проекта, на ул."Петър Берон" най-активни

Паркът пред блок 3 на ул."Петър Берон"

12 проекта за озеленяване на междублокови пространства и подобряване на градската среда в Димитровград са подадени в община до края на октомври коментира пред Dimitroovgrad.bgvesti.net екологът Пламен Митков. И 12-те ще бъдат финансирани и реализирани от общината, защото идеите са хубави, допълни Митков. Целта на конкурса, обявен през август бе да стимулира димитровградчани да оправят пространствата между блоковете и кооперациите. Условието е подадените проекти да са съгласувани на общо събрание на блока, а той да е регистриран по Закона за управление етажната собственост. От своя страна общината отдели 30 000 лв. за финансиране идеите на гражданите.

Най-активни в този конкурс се оказаха живеещите в блок 3 на ул."Петър Берон" близо до Неделен пазар. Двата входа са подали в общината общо 3 проекта, обясни домоуправителката на вход "Б" Пенка Тонева. Жената разказа, че още като научили за конкурса, в блока направили събрание и решили да участват. Те искат да се махнат старите ръждясали катерушки от южната страна и в парковото пространство да се поставят нови. От общината са одобрили и идеята им да сложат пейки, близо до градинка, която хората сами са си направили със саксии от стари гуми. Ще има и нова алея, пресичаща одавна отъпката градинка.

Домоуправителката Пенка Тонева показва къде ще бъдат поставени новите пейки
Живеещите в блок 3 са си направили саксии от стари гуми за украса
Допълнително озеленени ще са и пейките пред блока на ул."Петър Берон"

Сега предстои да се подпишат договори между общината и домоуправителите на блоковете с одобрените проекти. Според екологът Пламен Митков реализирането започва веднага и ще приключи до нова година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини