Леонардо ди Каприо ще се превъплъти в образа на сериен убиец

Леонардо ди Каприо ще изпълни ролята на сериен убиец във филмова адаптация на бестселъра "Дяволът в Белия град" /"The Devil in the White City"/, предаде Ройтерс, позовавайки се на публикация в "Холивуд рипортър".

Ди Каприо освен това ще продуцира лентата по едноименния роман на Ерик Ларсън. Книгата, от която са продадени 2,3 милиона копия и е преведена на 17 езика, три години е била в списъка на бестселърите на "в. Ню Йорк таймс".

Историята разказва за двама мъже, които превръщат Световното изложение в Чикаго през 1893 г. в сцена на своите действия, допълва БТА. Единият е Даниъл Х. Бърнам - архитектът, проектирал конструкцията за изложението.

За кратък период от време той е принуден да преодолее много препятствия, за да конструира прочутия Бял град, около който е изградено изложението. Леонардо ди Каприо ще се превъплъти в образа на втория мъж - Х.Х.Холмс, сериен убиец, представящ се за очарователен лекар.

Смята се, че той е отговорен за много убийства около времето, когато се организира Световното изложение.

Холмс проектира и построява хотел с крематориум и газова камера близо до мястото на изложението. Серийният убиец използва събитието, както и харизматичната си личност, за да примамва жертвите си към смъртта.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини